Hvis det dræner din energi at læse 

Langsynethed kommer til udtryk ved, at du har problemer med at fokusere på ting, der er tæt på. Men faktisk er ordet "langsynet" lidt misvisende, fordi det både dét, der er tæt på, men også dét, der er langt væk, vil se sløret ud. Dine øjne vil føles trætte, og ligesom med nærsynethed, kan du også få hovedpine af at koncentrere dig og prøve at stille skarpt. 

De fleste børn er født langsynede, men med årene bliver det mindre og mindre. Hos Smarteyes møder vi dem derfor kun, hvis det ikke finder sit naturlige nulpunkt, eller det bliver afsløret i en synstest, når de bliver lidt ældre. Det er dog en god idé at opdage langsynethed så hurtigt som muligt. Hvis kun det ene øje er langsynet, kan hjernen begynde at ignorere det og udvikle dét, der kaldes ”et dovent øje”, der så ikke bliver ordentligt udviklet resten af livet. Derfor er det vigtigt at synskontrollere tidligt. Hos børn under 10 år, der er i risiko for dette, sætter man en klap over det raske øje, så hjernen tvinges til at se gennem det andet.

Ingen grund til bekymring

Som langsynet skal du have plusglas, men hos Smarteyes giver det ingen grund til bekymring. Uanset hvilken styrke du skal have, vil du hos os altid få tynde glas uden merbetaling. Vi mener nemlig ikke, at nogen skal straffes for at have brug for ekstra hjælp. Børn under 10 år skal forbi egen læge eller øjenlæge for at få taget synsprøve, inden vi hos Smarteyes kan hjælpe yderligere.