Tips til dig der arbejder foran en skærm

Hvad skal du overveje, når du arbejder foran en skærm? Læs vores tips og reducér risikoen for hovedpine og anstrengte øjne.

Regelmæssig synsprøver og skærmbriller

Synet forandrer sig over tid, og derfor er den nemmeste måde at tage hånd om dit syn ved at få foretaget regelmæssige undersøgelser af synet. Synet kan ændre sig uden, at du opdager det, og mange går derfor med unødig hovedpine og anstrengte øjne. En synsprøve kan vise, om du har behov for skærmbriller på arbejdet.

Tag pauser fra skærmen

Når du arbejder foran en skærm, er det vigtigt at lade dine øjne hvile regelmæssigt ved at tage små pauser fra skærmen i løbet af dagen. Kig på noget, der er langt væk, for eksempel ud af vinduet. Det får linsen i dit øje til at slappe af og hvile. Husk at det er bedre at tage flere korte pauser frem for få lange pauser.

Gennemgå dine skærmforhold på arbejdet

Sørg for, at du har en skærm, der ikke blænder eller reflekterer lys (fx fra vinduer eller belysning). Brug gardiner eller persienner, som du kan trække for, hvis du sidder ved et vindue. Afstanden mellem skærmen og dine øjne skal være 50-80 cm, og skærmens øverste del skal være lidt under øjenhøjde, så synskomforten er så god som muligt. I Danmark har du som medarbejder ret til en arbejdsbetalt brille, hvis du i det arbejde, du udfører, har behov for det.

{{exam.text}}
{{exam.price}}:-
VÆLG BUTIK
{{selectedStore.ShortName}}
  • {{store.ShortName}}
BOOKINGOPLYSNINGER
Hämta uppgifter
{{fullName}}
{{fullAddress}}
Vi skickar en påminnelse om din bokade tid via SMS
Ange din e-postadress för att få en bokningsbekräftelse skickad till dig.
{{campaignCodeResult}}
{{campaignCodeResult}}
Vælg hvordan du gerne vil kontaktes for inspiration og tilbud i fremtiden:

E-Mail

SMS

Post

Oplysningerne anvendes i overensstemmelse med vores privatlivspolitik. Du kan ændre dine indstillinger under Mit Smarteyes,
Smarteyes er lovmæssigt forpligtet til at føre journal over dine synsprøver, og for at kunne det skal vi bruge dit personnummer med fuldt fødselsårstal. Vi tager din digitale sikkerhed meget alvorligt, og du opgiver dine oplysninger på en sikker linje.
{{campaignCodeResult}}
{{campaignCodeResult}}

Herr

Frau

Vælg hvordan du gerne vil kontaktes for inspiration og tilbud i fremtiden:

E-Mail

SMS

Post

Oplysningerne anvendes i overensstemmelse med vores privatlivspolitik. Du kan ændre dine indstillinger under Mit Smarteyes, når du ønsker det.
Dato

{{bookingSummary.booking}}

Butik

{{bookingSummary.store}}
{{bookingSummary.street}}

pris

{{bookingSummary.price}}:-

{{ processingBooking == true ? 'Booking foretages, vent...' : 'BEKRÆFT RESERVATION' }}