Langsynethed (hyperopi)

Briller og kontaktlinser kan hjælpe

Langsynethed udfordrer dit syn fra kort afstand

Langsynethed er en af de mest udbredte synsfejl. Ikke bare i Danmark, men i hele verden. Som langsynet kan du opleve udfordringer med at se og fokusere på objekter, der er tæt på. Dine øjne kan føles trætte, og du kan få hovedpine af at koncentrere dig og prøve at stille skarpt.

Hvorfor opstår langsynethed?

Langsynethed opstår, når øjets fokus samles bag nethinden i stedet for på selve nethinden, som er placeret bagerst i øjet. Det gør genstande set på nært hold mere slørede, mens genstande på lang afstand fremstår mere tydelige. Langsynethed kan være arveligt, men ligesom med nærsynethed kan langsynethed opstå senere i livet og forekomme sammen med bygningsfejl.

Symptomer på langsynethed

Oplever du en eller flere af følgende symptomer på langsynethed, kan du med fordel få undersøgt dit syn i en synstest. Vores dygtige optikere i din nærmeste Smarteyes kan hjælpe dig.

-       Sløret syn fra korte afstande

-       Anstrengte øjne, når du fokuserer på nært hold

-       Hovedpine efter længere tids tæt fokus

-       Behov for at holde bl.a. tekster på afstand

-       Svært ved at udføre nærarbejde

Briller med plusglas til langsynethed

Der er ingen grund til bekymring, hvis du er langsynet og har svært ved at se genstande fra kort afstand tydeligt. Briller med plusglas kan hjælpe dig. Hos Smarteyes kan du få briller med plusglas, uanset hvilken styrke du har. Bruger du høj styrke, kan du med fordel vælge tyndere brilleglas. Det vil gøre dine briller lettere og give dig større komfort.

Se udvalg af briller

Få opdaget langsynethed i en gratis synstest

Oplever du symptomer på langsynethed? Frygt ej. Vores dygtige optikere kan hjælpe dig i en grundig og gratis synstest, som du kan få foretaget i alle vores butikker. Book nemt tid her. 

 

Kundeservice

Vores kundeservice er altid klar til at hjælpe dig.  Kontakt din lokale Smarteyes på telefon. 

Eller skriv til os på kundeservice@smarteyes.dk

© Smarteyes 2024

Smarteyes Danmark A/S, Lyskær 1
2730 Herlev
CVR: 35247092