Farveskiftende glas fra Smarteyes

Farveskiftende glas som alternativ til solbriller

I briller fra Smarteyes er antirefleksbehandling og hærdning altid inkluderet. Udover dette kan du vælge tilvalg for at tilpasse dine briller yderligere til lige præcis dine behov. Farveskiftende glas er et smart alternativ til solbriller med styrke. Farveskiftende glas bliver automatisk mørkere i sollys og skifter til almindeligt klart glas igen, så snart du træder indenfor. Farveskiftende glas reagerer på UV-lys, og bliver mørkere jo stærkere lyset er.

Hvad er farveskiftende glas og hvad koster det?

Farveskiftende glas er en blanding mellem almindelige briller og solbriller. Glasset skifter fra at være uden farve til at blive mørkere afhængig af intensiteten og mængden af sollys/UV-stråler. Farveskiftende glas fås både til enkelt- og flerstyrkebriller og koster 1.000 kr.

Hvordan fungerer farveskiftende glas?

Det farveskiftende glas fungerer sådan, at brillen bliver mørk, så snart UV-lys stråler ind på glasset. Når du er udendørs ændres glasfarven alt efter, hvad dagslyset kræver. Glasset skifter fra klart glas til et mørkere ud fra hvor lyst det er udenfor. Jo stærkere sollyset er, jo mørkere bliver glasset. Eftersom glasset reagerer på sollys, bliver de klare, når du opholder dig indendørs, eller når du kører bil, fordi bilruden filtrerer sollyset væk. På en overskyet dag kan glasset få en mørkere tone, og på en skyfri dag med stærkt sollys, bliver brillerne ligeså mørke som solbriller. Det farveskiftende glas sørger for en behagelig balance mellem det mørke glas og lysintensiteten udendørs.

Hvem kan have glæde af farveskiftende glas?

Det farveskiftende glas er et smart alternativ til dig, der er på farten befinder dig i mange forskellige belysningsforhold i løbet af dagen, eller til dig, der bare gerne vil have din brille og solbrille i ét og samme produkt. Teknologien bag farveskiftende glas giver dig mulighed for at have en brille, der også fungerer som solbrille ved automatisk at blive mørkere, når du befinder dig i sollys. Når du køber briller med farveskiftende glas hos Smarteyes, er antirefleksbehandling og hærdning altid inkluderet. De farveskiftende glas findes i brune og grå farver. Det brune glas øger kontrasterne og giver omgivelserne en varm tone. Det grå glas ændrer ikke på nuancerne, men forstærker i stedet, de farver, du ser. Det brune glas kan opleves som lidt lysere end de grå, men de bliver mørkere, så snart sollys rammer glasset.

Flere alternativer

Der findes flere alternative til dig, der ønsker solbriller i din styrke. Hvis du ofte befinder dig på vandet eller skibakken, kan polariserede glas være et glimrende altertiv. Polariserede glas mindsker blanke overflader og lysrefleksioner fra ekempelvis sne, vand og is. Læs mere om polariserede glas.