CSR hos Smarteyes

Ingen kan hjælpe alle, men alle kan hjælpe nogen

Hos Smarteyes er vi en virksomhed bygget og ledet på værdier. En af vores kerneværdier er, at vi viser omtanke. Som værdiledet virksomhed er det ikke nok at skrive sine værdier på et stykke papir og hænge dem op på væggen. Nej, så skal værdierne udleves. Vi har derfor søgt muligheden for at finde CSR-aktiviteter, der kan understøtte vores værdier og samtidig gøre vores medarbejdere stolte af at være en del af en arbejdsplads, der tager ansvar. Vi vægter muligheden for at støtte lokalt højt, og ønsker at støtten delvist skal kunne gives gennem vores medarbejderes kompetencer.

Hjælp til socialt udsatte i samarbejde med Kirkens Korshær

For at støtte socialt udsatte og hjemløse, har vi indgået et samarbejde med Kirkens Korshær. I samarbejdet tilbyder vi brugere af Kirkens Korshærs varmestuer gratis synsprøve og briller på udvalgte dage i alle vores butikker, alt efter det lokale behov. På den måde kan vores medarbejdere bidrage med deres viden og tilbyde den bedste løsning til brugerne. Datoer meldes løbende ud af den lokale Kirkens Korshær til dens brugere. 

Vi har en klar holdning til, at den måde kommunerne yder hjælp til social udsatte og hjemløse er mangelfuld. Når en socialt udsat eller hjemløs i dag har brug for briller, skal de først til en optiker og have dokumenteret et behov. Derefter skal de ned på kommunen og bede om en rekvisition for til sidst at kunne vælge mellem et meget begrænset udvalg af brillestel og glas. Socialt udsatte og hjemløse fortjener på lige fod med alle andre at blive mødt med respekt og at kunne se ordentligt. Kirkens Korshær er en af de organisationer, der tager over, når det offentlige ikke magter opgaven. Smarteyes har ind til nu uddelt briller til brugere af Kirkens Korshærs varmestuer for mere end 3.000.000 kr.

The Non-Violence Project

Smarteyes støtter The Non-Violence Project i Danmark, der gennem uddannelse forebygger voldelige konflikter. Hver gang der bliver solgt en brille fra en af vores Non-Violence kollektioner, støtter vi projektet med 5 Euro

Støtte til positive fællesskaber som sponsor for DHF

Som sponsor og officiel leverandør af briller og kontaktlinser til de danske håndboldlandshold og DHF, støtter vi op om de gode og positive fællesskaber. I en tid hvor meget kan dele vandene, er det vigtigt med positive fællesskaber, der kan samle, glæde og begejstre, og det kan DHF og de danske håndboldlandshold. Læs mere om vores samarbejde med DHF og de danske håndboldlandshold.

Vil du vide mere om vores CSR-aktiviteter? Så kontakt os på kundeservice@smarteyes.dk.