CSR SmarteyesIngen kan hjælpe alle, men alle kan hjælpe nogen

Smarteyes er en virksomhed der er bygget på værdier, hvoraf den ene er at vi udviser omtanke. Er man en værdiledet virksomhed er det ikke nok at skrive sine værdier på et stykke papir, og efterfølgende hænge dem op på væggen. Så skal værdierne udleves. Vi har derfor søgt muligheden for at finde CSR aktiviteter, der kan understøtte vores værdier, og samtidig være med til at gøre vores medarbejdere stolte af Smarteyes som arbejdsplads. Vi vægter også muligheden for at støtte lokalt, og at støtten delvis skal kunne gives gennem vores medarbejderes kompetencer.

 

Hjælp til socialtudsatte i samarbejde med Kirkens Korshær

Vi har indgået i et samarbejde med Kirkens Korshær for at støtte hjemløse og socialt udsatte. Det gør vi ved at tilbyde brugerne af Kirkens Korshærs varmestuer gratis synsprøve og briller på udvalgte dage, alt efter det lokale behov, i alle vores butikker. På den måde kan vores medarbejdere bidrage med deres viden, og tilbyde den bedste løsning til brugerne.

Herudover har vi en klar holdning til, at den måde kommunerne yder hjælp til social udsatte og hjemløse er forkert. Når en social udsat eller hjemløs i dag har brug for briller, skal de først til en optiker og have dokumenteret behovet, her efter ned på kommunen og bede om en rekvisition, for tilsidst at kunne vælge mellem et meget begrænset udvalg af brillestel og glas, eller et tilskud i nogle kommuner på helt ned til 40 kr. Selvom socialt udsatte og hjemløse mange gange har problemer med misbrug og psykisk sygdom, fortjener de på lige fod med alle andre, at blive mødt med respekt, og at se ordentligt.

Kirkens Korshærs hjælper de mennesker, der i mange andre sammenhænge er blevet glemt, udstødt og opgivet. Kirkens Korshær er dermed en af de organisationer, der tager over, når det offentlige ikke magter opgaven. På trods af et relativt velfungerende velfærdssystem har der altid levet mennesker i stor nød. Det har ikke ændret sig i de 100 år, Kirkens Korshær har eksisteret og det ser ikke ud til at forandre sig i de kommende mange år.

 

FAKTA

- Ca. 10.000 mennesker bruger hver uge Kirkens Korshærs varmestuer, herberger og andre tilbud
- Kirkens Korshær har 8.000 frivillige og ca. 400 lønnede medarbejdere
- Kirkens Korshær har varmestuer, væresteder og herberger over hele landet
- Smarteyes har indtil nu uddelt briller for ca. 1.000.000 kr. til brugerne af Kirkens Korshærs varmestuer

 

The Non-Violence Project

Smarteyes støtter The Non-Violence Project i Danmark der gennem uddannelse forebygger voldelige konflikter. Hver gang der bliver solgt en brille fra vores Non-Violence Kollektion støtter vi projektet med 5€. Her kan du læse meget mere om vores samarbejde med Non-Violence.

 

Hvis du vil vide mere om Smarteyes forskellige CSR projekter kan du kontakte country manager Mads Kanstrup Poulsen på telefon: +45 70232303