Læsebriller og alder

I 40-års alderen mærker mange af os, at armlængden ikke længere slår til. Det bliver sværere at se og fokusere på nær afstand samt at skifte fokus mellem nære og lange afstande. Dét at blive ældre påvirker synet for næsten alle. Det er helt normalt, og let at rette med for eksempel læsebriller.

Hvad sker der i øjet?

I øjet har du en linse, der hjælper med at bryde lyset, som kommer ind i øjet og sende det videre til nethinden. Afhængigt af om du fokuserer på nær eller fjern afstand, tilpasser linsen sig og ændrer form, så du får et skarpt syn på flere forskellige afstande. Når vi bliver ældre, bliver linsen i øjet stivere og taber dens elasticitet. Når dette sker, får vi sværere ved at fokusere på objekter på nært hold og skifte afstand mellem nære og lange afstande.

Læsebriller kan være løsningen

Et par læsebriller er en enkel løsning på problemet, som hjælper dig med at se klart og tydeligt på nært hold. Læsebriller kan, afhængig af din synsudfordring, blive slebet med enten plus eller minus styrker.

Skal man købe færdige læsebriller hos optikeren?

Færdige læsebriller kan i dag købes mange forskellige steder. I købmanden og på tankstationen kan du købe enkle læseglas i standartstyrker som +1, +1,5, +2. Når du køber læsebriller hos din optiker er forskellen, at du kan bestille læsebriller med glas, der er individuelt slebet efter din synsproblematik. Mange har forskellige synsdefekter i højre og venstre øje samt et behov for at korrigere for astigmatisme (bygningsfejl), som kun kan løses ved individuelt tilpassede læsebriller. Når din optiker har sikret, hvilke styrker, du har brug for, reducerer du risikoen for at belaste øjnene med forkerte styrker, og dermed undgår du hovedpine og trætte øjne.

Læsebriller hos Smarteyes

Hos os finder du læsebriller, der er tilpasset dig og dine behov. Der findes mange forskellige løsninger for at hjælpe dig med at se skarpt på nært hold. Har du brug for at få korrigeret synet på både nær og lang afstand, kan flerstyrkeglas med forskellige styrkezoner være en god løsning. Vi hjælper dig med at bestille individuelt tilpassede læsebriller, eller andre briller, der er tilpasset dine synsbehov. Kig forbi en af vores butikker, for en snak om dine behov. Se vores aktuelle tilbud på briller.

TILVALGPRIS
Blue Coating600,-
Tryghedsordning til enkeltstyrkeglas
200,-
Synstest250,-
  

 

{{exam.Text}}
{{exam.Price}}:-
VÆLG BUTIK
{{selectedStore.ShortName}}
  • {{store.ShortName}}
BOOKINGOPLYSNINGER
Hämta uppgifter
{{fullName}}
{{fullAddress}}
Vi skickar en påminnelse om din bokade tid via SMS
Ange din e-postadress för att få en bokningsbekräftelse skickad till dig.
{{campaignCodeResult}}
{{campaignCodeResult}}
Vælg hvordan du gerne vil kontaktes for inspiration og tilbud i fremtiden:

E-Mail

SMS

Post

Oplysningerne anvendes i overensstemmelse med vores privatlivspolitik. Du kan ændre dine indstillinger under Mit Smarteyes,
Smarteyes er lovmæssigt forpligtet til at føre journal over dine synsprøver, og for at kunne det skal vi bruge dit personnummer med fuldt fødselsårstal. Vi tager din digitale sikkerhed meget alvorligt, og du opgiver dine oplysninger på en sikker linje.
{{campaignCodeResult}}
{{campaignCodeResult}}

Herr

Frau

Vælg hvordan du gerne vil kontaktes for inspiration og tilbud i fremtiden:

E-Mail

SMS

Post

Oplysningerne anvendes i overensstemmelse med vores privatlivspolitik. Du kan ændre dine indstillinger under Mit Smarteyes, når du ønsker det.
Dato

{{bookingSummary.booking}}

Butik

{{bookingSummary.store}}
{{bookingSummary.street}}

pris

{{bookingSummary.price}}:-

{{ processingBooking == true ? 'Booking foretages, vent...' : 'BEKRÆFT RESERVATION' }}

Ofte stillede spørgsmål om læsebriller

Skal jeg have læsebriller?
Der findes en række symptomer du bør være opmærksom på, hvis du er usikker på om du bør bruge læsebriller. Hvis du ofte går rundt med ondt i hovedet, så kan det være et tegn på dårligt syn – ligeledes er svimmelhed, træthed og udmattelse samt svien i øjnene tegn på dårligt syn. Oplever du tit at skulle knibe øjnene sammen, når du skal se objekter langt væk og kan du i forsøget miste fokus, så bør du booke en synstest online.

Hvad er forskellen på skærmbriller og læsebriller?
En læsebrille er lavet til læsning i en bog eller avis, hvor læseretningen typisk er skævt nedad og læseafstanden kortere end ved en skærm. En skærmbrille derimod er beregnet til læsning på en computerskærm, hvor læseretningen er ligeud og afstanden længere end ved læsning i en bog.