Færdige læsebriller


Vi hjælper dig med læsebriller til dine synsudfordringer, og gør din læsning på nær afstand så behagelig og ubesværet som muligt. Hos os finder du også færdige læsebriller, ready readers, i styrker fra +1 - +2,5. Ready Readers er et godt alternativt til dig, som har brug for en enkel synskorrigering til læsning på nært hold eller arbejde, eller måske ønsker at have et ekstra par til sommerhuset.


Læsebriller hos Smarteyes

Samtlige modeller koster 350 kr./stk. og findes i styrkerne + 1 op til +2,5. Læsebrillerne kommer med hærdning og antirefleksbehandling, som giver dig et glas med høj modstandskraft, som mindsker risikoen for ridser og skader. Du kan købe læsebrillerne i vores butikker i Aarhus og Holbæk.

Läsglasögon C241C2 Läsglasögon C241C1

Bond Street

Let cateye-formet design. Fås i skildpaddemønster og sort. Modelnr. C241.
Pris: 350 kr

Läsglasögon C242C2 Läsglasögon C242C1

Knightsbridge

Klassisk rektangulær model, som findes i skildpaddemønster og sort. Modelnr. C242.
Pris 350 kr.

Läsglasögon C244C2 Läsglasögon C243C1

Blackfriars

Rundt stel i retroinspireret design. Fås i skildpaddemønster og sort. Modelnr. C243.
Pris 350 kr.

Läsglasögon C244C2 Läsglasögon C244C2

Baker Street

Kantet, klassisk model. Vælg mellem skildpaddemønster og sort. Modelnr. C244.
Pris 350 kr.

Læsebriller tilpasset dine synsudfordringer

Du kan naturligvis også bestille læsebriller, der er slebet efter dine specifikke synsudfordringer. Hvis du eksempelvis har forskellige styrker på højre og venstre øje, eller astigmatisme (bygningsfejl). En af vores optikere foretager således en grundig synsprøve, for at sikre dine styrker og eventuelle bygningsfejl. Det betyder, at du får en læsebrille, der er tilpasset dine øjne og synsudfordringer. I og med at optikeren har sikret, hvilke styrker, du har brug for, mindsker du risikoen for at overanstrenge dine øjne med forkerte styrker eller ukorrigerede synsfejl, som kan lede til hovedpine og øjentræthed.

Alder og læsebriller

I 40-års alderen oplever mange af os, at armlængden ikke længere slår til. Det bliver sværere at se og fokusere på nær afstand samt at skifte fokus mellem nær og lang afstand. At blive ældre påvirker synet for stort set alle. Det er helt normalt, og let at korrigere med et par læsebriller.

Hvad sker der i øjet?

I øjet har du en linse, der hjælper med at bryde lyset, som kommer ind i øjet og sender det videre til nethinden. Afhængigt af om du fokuserer på nær eller fjern afstand, tilpasser linsen sig og ændrer form, så du får et skarpt syn på flere forskellige afstande. Når vi bliver ældre, bliver linsen i øjet stivere og taber dens elasticitet. Når dette sker, får vi sværere ved at fokusere på objekter på nært hold og skifte mellem korte og lange afstande.

Læsebriller kan være løsningen

Et par læsebriller, som hjælper dig med at se klart og tydeligt på nær afstand, er en enkel løsning på problemet. Læsebriller kan, afhængig af dit synsfelt, være slebet på enten plus- eller minusstyrker.

Alternativer til læsebriller

Læsebriller slibes i en styrke, tilpasset den afstand, du normalvis læser fra. Det er for mange en bekvem og god løsning. Der findes dog andre alternativer, som kan være gode, hvis du vil have større frihed til at læse og se skarpt på flere afstande.

Flerstyrkebriller

Flerstyrkebriller er en god løsning til dig, der har brug for en synskorrigering på flere afstande. Med læsebriller ser du klart på en bestemt afstand, men ofte har du brug for at kunne veksle mellem forskellige afstande. For eksempel læser du sædvanligvis en bog på tættere afstand, end når du læser på en skærm. I disse tilfælde kan flerstyrkebriller være en god løsning. Det kan også være et godt alternativ til dig, som har brug for læsebriller, men som vil slippe for at tage dem af og på, når du skifter mellem nær og lang afstand. Med flerstyrkebriller ser du klart på både nær og lang afstand, fordi glasset har forskellige styrkezoner indbygget i et og samme glas. Læs mere om vores flerstyrkeglas.


Book tid hos en af vores optikere

Book tid