Læsebriller hos Smarteyes

Læsebriller til dine behov

hos Smarteyes

Læsebriller og alder

I 40-års alderen mærker mange af os, at armlængden ikke længere slår til. Det bliver sværere at se og fokusere på nær afstand. Ligesom det kan blive sværere at skifte fokus mellem nære og lange afstande. Det at blive ældre påvirker synet for næsten alle. Det er helt normalt. Heldigvis er det let at rette med for eksempel læsebriller.

Hvad sker der i øjet?

I øjet har du en linse, der hjælper med at bryde lyset, som kommer ind i øjet, og sende det videre til nethinden. Afhængig af, om du fokuserer på nær eller fjern afstand, tilpasser linsen sig og ændrer form, så du får et skarpt syn på flere forskellige afstande. Når vi bliver ældre, bliver linsen i øjet stivere og taber dens elasticitet. Når det sker, får vi sværere ved at fokusere på objekter på nært hold og skifte afstand mellem nære og lange afstande.

Læsebriller kan være løsningen

Et par læsebriller er en enkel løsning på problemet, som hjælper dig med at se klart og tydeligt på nært hold. Læsebriller kan, afhængig af din synsudfordring, blive slebet med enten plusstyrke eller minusstyrke.

Kan man købe færdige læsebriller hos optikeren?

Færdige læsebriller kan i dag købes mange forskellige steder. I købmanden og på tankstationen kan du købe enkle læseglas i standartstyrker som +1, +1,5, +2. Når du køber læsebriller hos din optiker er forskellen, at du kan bestille læsebriller med glas, der er individuelt slebet efter dine synsproblematikker. Mange oplever forskellige synsudfordringer i højre og venstre øje samt et behov for at korrigere for astigmatisme (bygningsfejl), som kun kan løses ved individuelt tilpassede læsebriller. Når din optiker har sikret, hvilke styrker du har brug for, reducerer du din chance for at belaste dine øjne med forkerte styrker. Du kan dermed undgå hovedpine eller følelsen af trætte øjne.

Læsebriller hos Smarteyes

Hos os finder du læsebriller, der er tilpasset dig og dine behov. Der findes mange forskellige løsninger for at hjælpe dig med at se skarpt på nært hold. Har du brug for at få korrigeret dit syn på både nær og lang afstand, kan flerstyrkeglas med forskellige styrkezoner være en god løsning. Vi hjælper dig med at bestille individuelt tilpassede læsebriller eller andre briller, der er tilpasset dine synsbehov. Kig forbi en af vores butikker til en snak om dine behov. Se vores aktuelle tilbud på briller.

Ofte stillede spørgsmål om læsebriller

Skal jeg have læsebriller?
Der findes en række symptomer, du med fordel kan være opmærksom på, hvis du er usikker på, om du bør bruge læsebriller. Hvis du ofte går rundt med ondt i hovedet, kan det være et tegn på dårligt syn. Svimmelhed, træthed, udmattelse og svien i øjnene kan også være tegn på dårligt syn.

Oplever du tit at skulle knibe dine øjne sammen, når du skal se genstande langt væk, og kan du i forsøget miste fokus, står vores dygtige optikere altid klar til at hjælpe dig i en synstest. Bestil tid online lige her.

Hvad er forskellen på skærmbriller og læsebriller?
En læsebrille er lavet til læsning i en bog eller avis, hvor læseretningen typisk er skævt nedad og læseafstanden kortere end ved en skærm. En skærmbrille derimod er beregnet til læsning på en computerskærm, hvor læseretningen er lige ud og afstanden længere end ved læsning i en bog.

Kundeservice

Vores kundeservice er altid klar til at hjælpe dig.  Kontakt din lokale Smarteyes på telefon. 

Eller skriv til os på kundeservice@smarteyes.dk

© Smarteyes 2024

Smarteyes Danmark A/S, Lyskær 1
2730 Herlev
CVR: 35247092