Bæredygtighed

Bæredygtighed

- ikke kun for syns skyld

Blikket rettet mod en lysere fremtid 

Det er smart at være bæredygtig. Gennem vores værdier og mål vil vi integrere bæredygtighed i alt, hvad vi gør. Bæredygtighed omfatter mange elementer, men det centrale hos Smarteyes er at fokusere på de områder, hvor vi kan påvirke mest, og som gør en forskel. Vi mener, at langsigtede investeringer er vigtigere end kortsigtede aktiviteter, og arbejder derfor med flere forskellige områder sideløbende.

Helt kort om vores bæredygtighedsarbejde:

  • Vi tager socialt ansvar – ved at sikre gode sociale forhold for både vores medarbejdere og leverandører.
  • Vi skal være en bæredygtig kæde og tage hensyn til klima og miljø – fra produktionen og hele vejen tilbage til butikken.
  • Vi arbejder for social bæredygtighed – at bidrage til samfundet og give tilbage er en naturlig del af vores arbejde.
  • Vi udvikler en bæredygtig organisation og driver bæredygtige butikker – hos os skal du have det godt, og vores butikker skal drive så energieffektivt som muligt.
Social bæredygtighed
Social bæredygtighed

Med mennesket i centrum

Samarbejde for en større social bæredygtighed

Vi arbejder inden for sundheds - og synsverden, og derfor er det naturligt for os at have mennesket i centrum. Hos Smarteyes tror vi på, at ingen kan hjælpe alle, men at alle kan hjælpe nogen. Siden 2016 har vi i samarbejde med Kirkens Korshær foretaget synsprøver og uddelt gratis briller til socialt udsatte og hjemløse til en værdi af mere end 3. mio. kr. Læs mere om samarbejdet.

Vi støtter Non-Violence Project Foundation

Vi har også et langsigtet samarbejde med organisationen Non-Violence Project Foundation, som bidrager til social forandring gennem uddannelse -  at inspirere, motivere og engagere unge i, hvordan man løser konflikter på en fredelig måde. Samarbejdet har indtil nu givet mere end 5,5 mio. kr. gennem salg af vores Smarteyes X Non-Violence brillestel, hvor 5 euro for hver solgte brille doneres til organisationen.


5,5 milioner

Smarteyes' kunder har indtil videre doneret 5,5 mio. kr. til Non-Violence Project Foundation.


Bæredygtighed for miljøet
Bæredygtighed for miljøet

Energieffektivitet fra produktion til butik

Smart transport og strømlinet logistik gør en forskel

Siden Smarteyes åbnede i Danmark i 2013 har vi været præget af social ansvarlighed. Gennem tiden har vi også skærpet vores miljøansvar. Vores beslutninger er præget af omhu og refleksion i produktionsstadiet og helt frem til kundemødet i butikken. Det er vigtigt for os, at den indsats vi gør for miljøet, rent faktisk gør en forskel. Derfor har vi samlet og konverteret data til CO2-ækvivalenter, som gør det muligt for os at måle, evaluere og sætte interne mål. Det gør de områder, som har den største miljøpåvirkning, tydelig for os, og vi ved dermed hvilke områder, vi skal fokusere vores miljøarbejde på. Et eksempel på et område er godstransport, hvor vi i 2019/2020 lavede store ændringer i vores logistikløsninger og dermed formåede at reducere udledningen markant.

Vores transport bliver på jorden

Vi ved, at transportsektoren står for en stor del af CO2-udslippet. Derfor har vi gennemgået vores fragtløsninger og formået at reducere udledningen fra transport af briller til butikker med 69% i forhold til året før. Det lykkes os ved at mindske antallet af flytransport og sammenpakke vores leverancer fra stelfabrikanterne. Vores produktionstid bliver lidt længere, men det er en pris, vi gerne betaler for en lysere fremtid.

Kundeservice

Vores kundeservice er altid klar til at hjælpe dig.  Kontakt din lokale Smarteyes på telefon. 

Eller skriv til os på kundeservice@smarteyes.dk

© Smarteyes 2024

Smarteyes Danmark A/S, Lyskær 1
2730 Herlev
CVR: 35247092